Reviews

Roos:

Begin dit jaar zat ik vast in mijn structurele leven van werken, slapen, drukke agenda.
Met daarnaast een ongewilde functiewijziging binnen de organisatie, die mij veel onrust en boosheid gaf, vroeg ik mij af hoe ik verder wil in mijn leven. Gezien ik mijn energie graag uit de natuur haal leek mij een Wandelcoachtraject te volgen een perfecte combinatie van bewegen en praten. Geen focus aan een tafel in een tweegesprek maar wandelen in de natuur. Wandelen zet alles in beweging, lichamelijk en geestelijk. Het coachtraject onder begeleiding van Yvonne heeft mij rust en inzicht gegeven in wat ik verder met mijn (werkend) leven ga doen. Ik kan nu aan mijn werkgever uitspreken wat ik wil en wat ik niet wil. Daarnaast ga ik tijd voor mijzelf nemen, een sabbatical, een yoga-opleiding volgen en vrije ruimte scheppen voor andere mogelijkheden. Over Yvonne: luisterend oor, aandacht, op z’n tijd een kritische vraag waarbij ze mij de ruimte gaf voor invulling, samen interactie en van elkaar leren.

Nanda:

Ik heb inmiddels 5 wandelingen met Yvonne mogen maken. Stuk voor stuk waren ze fijn en nuttig. Even een moment van bezinning in de buitenlucht. De ene keer was het zonnig. Een andere keer was de sneeuw maar net weg. Sowieso heb ik genoten van de prachtige uitzichten en de ontdekkinkjes waar we op getrakteerd werden. Wat ik ontzettend fijn vond, is dat Yvonne een uitstekende gesprekspartner is. Iemand die écht luistert, zonder te oordelen. Niet omdat dat aangeleerd is, maar omdat Yvonne van nature niet snel zal oordelen, het positieve van de mens ziet en goede eigenschappen razendsnel (h)erkent. De natuur als metafoor gebruiken vond ik verrassend leuk. Hier en daar observeerde Yvonne sterk en gaf mij ‘food for thought’ op, voor mij, terloopse opmerkingen. Alles met een lach, want ze heeft een uitstekend gevoel voor humor. Wat een fijn mens !
Ik ben bijzonder positief over mijn Wandelcoachtraject en hoop van harte dat KIJKwandelcoaching ook gaat werken met een vaste wandelavond, zodat mijn goede voornemen (meer de natuur in!) niet meer ondergesneeuwd raakt in het leven van alledag.

Claire:

  “Ik had moeite met ‘nee’ zeggen en beslissingen nemen. Dit gaf mij onrust. Door het Wandelcoachtraject heb ik grote keuzes kunnen maken. Ik heb de mantelzorg beter verdeeld en afstand genomen van iemand die mij emotioneel regelmatig heeft gekwetst. Beslissingen hebben mij rust gegeven. Yvonne heeft een goed inlevingsvermogen, is een open, rustige persoonlijkheid en kan goed luisteren. Als coach geeft ze heldere feedback zonder druk en richting zodat ik mij vrij voelde volgende stappen te onderzoeken en te zetten.”

Esmee:

“Ik had zowel lichamelijke als geestelijke klachten, en ik vond het zelf steeds lastiger om er mee om te gaan. Daarom dacht ik dat het zinvol zou zijn voor mij om hierover met iemand te gaan praten. Ook om er misschien achter te komen waar precies het probleem ligt en wat ik hieraan kan doen. Alleen al de aandacht die ik kreeg, het gevoel om gehoord te worden, en de rust die ik ervaar als ik wandel in de natuur waren heel fijn voor mij. De opdrachten en oefeningen hielpen om op een andere manier naar mezelf te kijken. Yvonne heeft mij gestimuleerd om vaker naar buiten te gaan  en enkele concrete stappen te ondernemen, die ik zonder haar niet had gemaakt, of zou hebben uitgesteld. Ik ben van plan om regelmatig te blijven wandelen, en ik begin een traject bij een psycholoog. Het was heel fijn dat iemand de tijd voor me nam. Yvonne is een goede luisteraar, door haar positieve houding en warme persoonlijkheid voelde ik me bij haar heel vertrouwd. Het traject en de opdrachten worden aangepast op wat jij op dat moment nodig hebt. Tijdens het coachtraject heb ik mezelf beter leren kennen, maar ook concrete stappen gezet. Ik kan het iedereen aanraden!”

Karin

“Het Wandelcoachtraject met Yvonne heeft mij sterker gemaakt in mijn moederrol. Mijn zelfvertrouwen is toegenomen op dit gebied en ik kan dingen gemakkelijker bespreekbaar maken. Ik begrijp en accepteer dat ik niet alles goed kan doen als moeder, en voel mij hierdoor minder schuldig. Dit bewustwordingsproces heeft mij veel rust gebracht. Ik heb speciaal voor het wandelend coachen gekozen omdat ik graag wandel en in de natuur ben. Deze manier van coachen maakt dat ik mij meer ontspannen voel in het gesprek en omdat je naast elkaar loopt is de verhouding gelijkwaardig Yvonne is een betrokken en warme persoonlijkheid, daardoor had ik al snel een klik met haar. Zij kan als coach goed observeren en is in staat om goed af te stemmen op de persoon en de situatie.

Peter:

De coachgesprekken met Yvonne hebben mij geholpen mijn gedachten en gevoelens te ordenen en mijn gevoel te volgen. En daar open en eerlijk over te zijn in relaties. Dit geeft mij rust en heeft een positieve invloed op een belangrijke relatie. De rustige uitstraling en stem van Yvonne is vertrouwenwekkend.